– הגלוטתיון הוא נוגד חמצון המיוצר באופן טבעי על ידי הגוף הממלא תפקידים חשובים בבריאות הגוף, המערכת החיסונית,ניקוי רעלים ועוד.
– הגלוטתיון קיים במצבים מופחתים (GSH) ומחומצנים (GSSG). היחס בין גלוטתיון מופחת למחמצן הוא משהו שאפשר להסיק ממנו לגבי המצב הבריאותי
– הרמה של גלוטתיון יכולה לרדת עקב מספר גורמים כמו מתח תמידי, רעלים מהסביבה, תזונה לקויה עם מחסור בויטמינים ומינרלים, מחלות מסוימות, נטילת תרופות ועליה בגיל.
– הדרכים שאיתם אפשר להגדיל את רמת הגלוטתיון הן: צריכה של מזונות עשירים בגופרית כמו שום, בצל וירקות ממשפחת המצליבים. פעילות גופנית קבוע ושעות שינה מספיקות.
– תוספי גלוטתיון שנוטלים דרך הפה הם בעלי שיעור ספיגה נמוכים. שימוש בחלופות כמו גלוטתיון ליפוזומלי, טיפול בגלוטתיון IV וגלוטתיון מעורפל עשויות להיות יעילות יותר.
– מחקרים אומרים שגלוטתיון מועיל במצבים בריאותיים כמו אלצהיימר, סרטן, פרקינסון, מחלת כבד ועוד, לעתים קרובות בשילוב עם טיפולים אחרים.
– עדויות על גלוטתיון עדיין מתעוררות. מעט ידוע על מינון אידיאלי. זהירות מומלצת לאלה עם מחסור בגלוקוז-6-פוספט דהידרוגנאז.
– רמות גבוהות של גלוטתיון עשויות להעניק השפעות הגנה, אך עדיין נדרש מחקר נוסף כדי להגיע למסקנות סופיות לגבי השימוש הקליני וההשפעות ארוכות הטווח שלו.
כדאי להתייעץ עם רופא לפני השימוש.